Strona główna / Baza filmów / Osoby / Kotarbiński Józef
Data urodzin:
27 listopada 1849 w Czemiernikach k. Lublina
Data śmierci:
20 października 1928 w Warszawie

Aktor, reżyser, publicysta, pedagog. Był stryjem filozofa Tadeusza Kotarbińskiego oraz mężem publicystki i emancypantki Lucyny Kotarbińskiej.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • O osobie
Filmy w projekcie:
1925 - IWONKA (profesor)
1928 - PAN TADEUSZ (dziad legionista)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1923 -
OD KOBIETY DO KOBIETY
1924 - ŚMIERĆ ZA ŻYCIE. SYMFONIA LUDZKOŚCI (stary książę)
1925 - IWONKA (profesor)
1928 - 
PAN TADEUSZ (dziad legionista)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ