Strona główna / Baza filmów / Osoby / Maliszewski Józef
Data urodzin:
29 czerwca 1892 w Łomży
Data śmierci:
9 marca 1972 w Zakopanem

Aktor, reżyser.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1928 - PAN TADEUSZ (kapitan Rykow)
1928 - TAJEMNICA STAREGO RODU (Jan książę Zamiłło)
1937 - ZNACHOR (obrońca)

PEŁNA FILMOGRAFIA: 

1928 - KROPKA NAD I (reżyser)
1928 - PAN TADEUSZ (kapitan Rykow), 
1928 - TAJEMNICA STAREGO RODU (Jan książę Zamiłło) 
1929 - GRZESZNA MIŁOŚĆ (kapitan Roman Goślicki, mąż Moniki) 
1931 - DZIESIĘCIU Z PAWIAKA (skazaniec) 
1932 - ROK 1914 (Andrzej, brat Hanki) 
1936 - BARBARA RADZIWIŁŁÓWNA (prymas Dzierzgowski) 
1937 - PŁOMIENNE SERCA (ksiądz) 
1937 - TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE... (ksiądz) 
1937 - ZNACHOR (obrońca) 
1938 - OSTATNIA BRYGADA (doktor)
1938 - GEHENNA (ksiądz)
1946 - ZAKAZANE PIOSENKI (kierownik atelier filmowego) 
1960 - HISTORIA WSPÓŁCZESNA (ojciec Henryka) 
1965 - WOJNA DOMOWA 
1971 - AGENT NR 1 (ksiądz Daleze) 
1972 - DUCHOVY LUK serial czechosłowacki

 


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ