Strona główna / Baza filmów / Osoby / Horski Bolesław
Data urodzin:
25 lipca 1887 w Częstochowie
Data śmierci:
10 stycznia 1951 w Łodzi

właśc. Bolesław Bąbczyński. Aktor. Był mężem aktorki Balbiny Horskiej.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1928 - PAN TADEUSZ (major Płut)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1922 - TAJEMNICA PRZYSTANKU TRAMWAJOWEGO 
1923 - OD KOBIETY DO KOBIETY 
1924 - KIEDY KOBIETA ZDRADZA MĘŻA
1924 - O CZEM SIĘ NIE MÓWI 
1926 - TRĘDOWATA (hrabia Ćwilecki) 
1928 - 
PAN TADEUSZ (major Płut) 
1929 - GRZESZNA MIŁOŚĆ 
1936 - MAŁY MARYNARZ (komandor Korski)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ