Strona główna / Baza filmów / Osoby / Palewicz-Golejewski Marian
Data urodzin:
1 stycznia 1881 we Lwowie
Data śmierci:
26 września 1939 w Warszawie

Śpiewak operowy, reżyser.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1928 - PAN TADEUSZ (generał Jan Henryk Dąbrowski)
1929 - HALKA (stolnik)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1922 - CHŁOPI (kowal, zięć Boryny)
1928 - PAN TADEUSZ (generał Jan Henryk Dąbrowski)
1928 - ROMANS PANNY OPOLSKIEJ (pan Opolski)
1930 - HALKA (stolnik)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ