Strona główna / Baza filmów / Osoby / Ziejewski Janusz
Data urodzin:
25 marca 1906 w Warszawie
Data śmierci:
26 listopada 1973 w Warszawie

Aktor.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1927 - ZEW MORZA (wachtowy)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1927 - ZEW MORZA (wachtowy)
1928 - DZIKUSKA (stangret Jędrek)
1931 - UWIEDZIONA (Stanisław, przyjaciel Jerzego)
1933 - POD TWOJĄ OBRONĘ (porucznik, przyjaciel Polaskiego)
1936 - BARBARA RADZIWIŁŁÓWNA (Dewoyna)
1949 - ZA WAMI PÓJDĄ INNI... (gestapowiec)
1950 - MIASTO NIEUJARZMIONE (niemiecki szabrownik)
1951 - PIERWSZE DNI (Damalt, szwagier Plewy)
1953 - CELULOZA (bandyta "Baron")
1953 - PIĄTKA Z ULICY BARSKIEJ (świadek na procesie chłopców)
1953 - PRZYGODA NA MARIENSZTACIE (minister)
1954 - AUTOBUS ODJEŻDŻA 6.20 (dyrektor wesołego miasteczka)
1954 - KARIERA (pułkownik wywiadu angielskiego)
1958 - ÓSMY DZIEŃ TYGODNIA (mężczyzna przyglądający się z samochodu Agnieszce)
1960 - KRZYŻACY (Zyndram z Maszkowic)
1961 - ŚWIADECTWO URODZENIA (niemiecki żandarm prowadzący jeńca)
1962 - DOM BEZ OKIEN (siłacz Żaczek)
1962 - RODZINA MILCARKÓW (Paweł Milcarek, ojciec Barbary)
1964 - SPOTKANIE ZE SZPIEGIEM (szatniarz w kawiarni)
1965 - PODZIEMNY FRONT serial tv, odc. 5. NIM NADEJDZIE ŚWIT (stróż)
1965 - SAM POŚRÓD MIASTA (mężczyzna wołający "Konrad" na ulicy)
1965 - WYSTRZAŁ (oficer)
1966 - WOJNA DOMOWA serial tv, odc. 13. MŁODE TALENTY (woźny w klubie)
1967 - STAWKA WIĘKSZA NIŻ ŻYCIE serial tv, odc. 1. WIEM KIM JESTEŚ (niemiecki pułkownik na linii frontu)
1967 - TORTURA NADZIEI (inkwizytor)
1968 - HRABINA COSEL (generał August Christopher Wackenbarth)
1968 - HRABINA COSEL serial tv (generał August Christopher Wacknbarth),
1969 - JAK ROZPETAŁEM DRUGĄ WOJNE ŚWIATOWĄ: UCIECZKA (feldfebel w stalagu)
1970 - EPILOG NORYMBERSKI (oskarżony)
1970 - GNIEWKO, SYN RYBAKA serial tv, odc. 4. i 5. (Krzyżan)
1970 - NAJLEPSZY KOLEGA (rybak)
1970 - PRAWDZIE W OCZY (Sołda)
1975 - NOCE I DNIE (Walenty, karbowy w Serbinowie)
1977 - NOCE I DNIE serial tv, odc. 1, 5, 7, 10 (Walenty, karbowy w Serbinowie)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ