Strona główna / Baza filmów / Osoby / Morozowicz Leopold
Data urodzin:
ok. 1876
Data śmierci:
3 sierpnia 1945 w Milanówku

Aktor, śpiewak, dyrektor teatru. Był synem aktora Rufina Morozowicza i bratem przyrodnim aktorki i pisarki Marii Morozowicz-Szczepkowskiej.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1929 - MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ (mężczyzna w tłumie przed kościołem)
1933 - JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT (uczestnik balu)
1933 - ZABAWKA (mężczyzna w restauracji)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (gość na przyjęciu zaręczynowym)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (uczestnik wiejskiej zabawy)
1938 - PAWEŁ I GAWEŁ (mężczyzna w restauracji)
1938 - WRZOS (stary Ambroziak, ojciec Józka)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (gość na przyjęciu)
1939 - BIAŁY MURZYN (służący hrabiego Lipskiego)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ