Strona główna / Baza filmów / Osoby / Samberg Ajzyk
Data urodzin:
22 lutego 1889 w Warszawie
Data śmierci:
4 listopada 1943 w Poniatowej

właśc. Ajzyk Samborek. Aktor, reżyser teatralny.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1928 - PAN TADEUSZ (Jankiel)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1913 -
BIGAMISTKA
1928 - 
PAN TADEUSZ (Jankiel)
1936 - ZA GRZECHY
1937 - BŁAZEN PURYMOWY
1937 - DYBUK (wędrowiec Meszulach)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ