Strona główna / Baza filmów / Osoby / Jaracz Stefan
Data urodzin:
24 grudnia 1883 w Żukowicach Starych
Data śmierci:
11 sierpnia 1945 w Otwocku

Aktor, działacz arystyczny. Był mężem aktorki Jadwigi Daniłowicz-Jaraczowej, ojcem aktorki Anny Jaraczówny, pradziadkiem aktora dziecięcego Mikołaja Radwana.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1925 - IWONKA (wspólnik Gabriela)
1928 - PAN TADEUSZ (Napoleon Bonaparte)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (Wielki Książę Konstanty Pawłowicz)
1934 - MŁODY LAS (Kiernicki, ojciec Stefana, profesor gimnazjum)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (Konstanty Kurczek, sufler)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1912 -
OBŁĄKANY (mąż)
1912-  WYKOLEJENI (bankier)
1913 - POTOP film nieukończony (Michał Wołodyjowski)
1914 - BÓG WOJNY (Napoleon Bonaparte)
1914 - TAJEMNICA POKOJU NR 100 (Waszłapski)
1916 - ДАЦНАЯ АПТЕКА
1916 - ГДЕ МОЯ ЖЕНА?
1916 - КРАСНАЯ ДЕВИЦА (Chochołkow)
1916 - МЕСТЬ УБИТОГО
1916 - НА ВАРШАВСКОМ ТРАКТЕ (bandyta)
1916 - НЕОЖИДАННЫЙ РЕЗУЛТАТ (kupiec Trusow)
1916 - ЖЕНА БАНКРУТА
1918 - ROZPOREK I S-KA (Roch Tasiemka, czeladnik krawca Rozporka)
1920 - STEFAN SAMOBÓJCĄ film krótkometrażowy
1921 - CUD NAD WISŁĄ (Jan Rudy, agitator bolszewicki)
1921 - ZA WINY BRATA (Karol Gromski)
1923 - NIEWOLNICA MIŁOŚCI (właściciel "budy")
1923 - OBRONA CZĘSTOCHOWY (Michał Wołodyjowski)
1924 - O CZYM SIĘ NIE MÓWI (radca Wolski)
1924 - SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
1924 - ŚMIERĆ ZA ŻYCIE. SYMFONIA LUDZKOŚCI (stary Żyd) 
1925 - IWONKA (wspólnik Gabriela)
1928 - 
PAN TADEUSZ (Napoleon Bonaparte)
1928 - PRZEDWIOŚNIE (ojciec Baryki)
1929 -
PONAD ŚNIEG (Joachim, młynarz dworski)
1929 -
DRÓŻNIK NR 24 film średniometrażowy (dróżnik)
1930 -
URODA ŻYCIA (Rozłucki, ojciec Piotra)
1932 - BEZIMIENNI BOHATEROWIE (bandyta)
1932 - BIAŁA TRUCIZNA (przemysłowiec Jan Kański)
1932 - 
KSIĘŻNA ŁOWICKA (Wielki Książę Konstanty Pawłowicz)
1934 - MŁODY LAS (Kiernicki, ojciec Stefana, profesor gimnazjum)
1934 - PRZEBUDZENIE (pijak z "cyrku")
1936 - 
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (Konstanty Kurczek, sufler)
1936 - PAN TWARDOWSKI (mistrz Maciej, alchemik)
1936 - RÓŻA (Oset)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ