Strona główna / Baza filmów / Osoby / Misiewicz Ryszard

Aktor. Był synem aktora Wiktora Misiewicza.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1932 - ROMEO I JULCIA (Kajtuś, adorator Mary)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (kolega Freda)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (wuj Wandy)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (kelner)
1937 - ZNACHOR (aptekarz)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1931 - DZIESIĘCIU Z PAWIAKA (łysy aptekarz)
1932 - UŁANI, UŁANI, CHŁOPCY MALOWANI (Kogutek, sekretarz magistratu)
1933 - KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ (gość na balu)
1933 - ROMEO I JULCIA (Kajtuś, adorator Mary)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA (kolega Freda)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ  (wuj Wandy)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (kelner)
1937 - ZNACHOR (aptekarz)
1938 - KRÓLOWA PRZEDMIEŚCIA (mąż pani Pipcińskiej)
1938 - ZA WINY NIEPOPEŁNIONE (kolega Janka z pracy) 
1939 - KŁAMSTWO KRYSTYNY (towarzysz Krążka w kawiarni)
1939 - TRZY SERCA  (gość na weselu)
1939 - GENIUSZ SCENY (inspicjent w teatrze)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ