Strona główna / Baza filmów / Osoby / Schröder Arthur
Data urodzin:
20 listopada 1892 w Gross-Borstel k. Hamburga
Data śmierci:
4 lutego 1986 w Berlinie Zachodnim

Niemiecki aktor.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1918 - MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW (Hans van den Hof, kompozytor)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1916 – IM JOCHE DES SCHICKSALS (baron Wiktor von Altdorf)
1916 – DIE ROSE DER WILDNIS
1916 – DER BLOND CHAUFFEUR
1916 – DER LIEBESBRIEF DER KÖNIGIN
1916 – ABSEITS VOM GLÜCK
1917 – DIE NARBE AM KNIE
1918 – MARIA
1918 – MARGARETE. DIE GESCHICHTE EINER GEFALLENEN
1918 – MANIA. DIE GESCHICHTE EINER ZIGARETTENARBEITERIN (Hans van den Hof, kompozytor)
1918 – LIEBESOPFER 
1918 – KAIN 1. DAS VERHÄNGNIS AUF SCHLOSS SANTAREM
1918 – KAIN 2. IM GOLDRAUSCH
1918 – KAIN 3. OPFERNDE LIEGE
1918 – IHR JUNGE
1918 – DER WAHN IST KURZ
1918 – DAS LAND DER SEHNSUCHT
1919 – KAIN 4. TOR DER GLÜCKSELIGKEIT
1919 – ERDGIFT (Björn Romberg, chemik)
1919 – DER TOD UND DIE LIEBE (Horst Enking, pełnomocnik firmy)
1919 – DER EHESTIFTER
1919 – BRUTAL (dr Gerhard Malling, narzeczony Magdaleny)
1920 – MAULWÜRFE
1920 – DAS GEHEIMNIS DER CHRYSANTHEMEN
1926 – DA HÄLT DIE WELT DEN ATEM AN (dyrektor hotelu)
1933 – HANS WESTMAR. EINER VON VIELEN. EIN DEUTSCHES SCHICKSAL AUS DEM JAHRE 1929 (Menart)
1933 – EINMAL EINE GROSSE DAME SEIN
1934 – ZWEI GENIES  film krótkometrażowy
1934 – SCHLOSS HUBERTUS (Tassilo)
1934 – DER EINGEBILDETE KRANKE   
1935 – DIE SELIGE EXZELENZ  (książę)
1935 – DER AUSSENSEITER
1935 – ARZT AUS LEIDENSCHAFT  (Werner)
1936 – ROLF HAT EIN GEHEIMNIS  film krótkometrażowy
1936 – MORAL  (von Schmettau, adiutant)
1936 – LIEBE GEHT SELTSAME WEGE  (Carlos Vigo, malarz)
1936 – DIENNER LASSEN BITTEN  (Henry)
1936 – DER STREITHAMMEL  (Feliks Sommer)  film krótkometrażowy
1936 – DAS SCHÖNE FRÄULEIN SCHRAGG  (hrabia Arnsfeld)
1937 – UNTER AUSSCHLUSS DER ÖFFENTLICHKEIT  (hrabia Velthusen)
1937 – MEINE FREUNDIN BARBARA  (szef hotelu)
1937 – GEWITTERFLUG ZU CLAUDIA  (przełożony Klaudii)
1937 – ES LEUCHTEN DIE STERNE  (dyrektor)
1937 – DIE GELBE FLAGGE  (Benthley, pierwszy oficer)
1937 – DER BIBERPELZ  (von Theerbrügge, adiutant)
1938 – ZWEI FRAUEN  (Groot, wielbiciel Pauli)
1938 – EINQUARTIERUNG BEI KLAWUNDE  (dyrektor Wolf)  film krótkometrażowy
1938 – DIE STIMME AUS DEM ÄTHER
1938 – DER TAG NACH DER SCHEIDUNG  (Eddy)
1938 – ALLZUVIEL IST UNGESUND  (dyrektor Schindler)  film krótkometrażowy
1939 – VERWANDTE SIND AUCH MENSCHEN  (doktor Hugo Braun)
1939 – ROBERT UND BERTRAM  (Biedermeier)
1939 – EHE IN DOSEN  (dżentelmen)
1939 – DIE GELIEBTE  (doktor Kramer)
1939 – DIE FRAU OHNE VERGANGENHEIT  
1939 – DEIN LEBEN GEHÖRT MIR!   
1940 – MÄDCHEN IM VORZIMMER  (Clever, adwokat)
1940 – HAUPTSACHE GLÜCKLICH   (Mohrig, adwokat)
1941 – QUAX, DER BRUCHPILOT  (lekarz)
1942 – JOHANN  (hrabia Udo Bodo von Heiningen)
1942 – ICH VERTRAUE DIR MEINE FRAU AN  (Kurt, adwokat)
1942 – EIN ZUG FÄHRT AB  (Helbig)
1942 – DIESEL  (Lucian Vogel)
1943 – DER MAJORATSHERR  (Osterkamp, adwokat)
1943 – DAS LEBEN RUFT  (Reschke, rolnik)
1944 – TIERARZT DR. VLIMMEN  (baron)
1944 – DIE BRÜDER NOLTENIUS  (Friebe, inżynier)
1944 – DER GRÜNE SALON  (Georg von Hintelmann)
1944 – DAS MÄDCHEN JUANITA  (portier w hotelu)
1945 – DR. PHIL. DÖDERLIN 
1946 – GRÜN, GELB, ROT  film krótkometrażowy  
1948 – AFFAIRE BLUM  (Hinkeldey)   film NRD
1948 - … UND WIEDER 48!  (profesor Helbig)  film NRD
1949 – 0 UHR 15 ZIMMER 9   film RFN
1950 – DAS BEIL VON WANDSBEK  (doktor Koldewey)  film NRD
1951 – DER UNTERTAN   film NRD
1952 – DREI TAGE ANGST  (Schwarz, komisarz policji)  film RFN
1954 – DER ENGEL MIT DEM FLAMMENSCHWERT  film  RFN
1954 – CANARIS  (von Harbeck)  film RFN
1955 – STUDENTIN HELENE WILLFÜER  (dziekan)  film RFN
1955 – OBERWACHTMEISTER BORCK  film RFN
1955 – HOTEL ALDON  film RFN
1955 – EIN MÄDCHEN AUS FLANDERN  (pułkownik)  film RFN
1956 – WIE EIN STURMWIND  film RFN
1956 – MADE IN GERMANY  (doktor Robert Koch)  film RFN
1957 – MADELEINE UND DER LEGIONÄR     film RFN
1959 – FREDDY, DIE GITARRE UND DAS MEER  (Brückner, kolekcjoner zegarów)  film RFN
1961 – DIE EHE DES HERRN MISSISSIPPI  (profesor Haberkern)  film RFN
 
 
 
  



wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
GENIUSZ SCENY
GRANICA
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOCHAJ TYLKO MNIE
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĄŻĄTKO
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
O CZYM SIĘ NIE MÓWI
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PROKURATOR ALICJA HORN
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROK 1914
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
ŚLUBY UŁAŃSKIE
SPORTOWIEC MIMO WOLI
STRASZNY DWÓR
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
SZPIEG W MASCE
SZTANDAR WOLNOŚCI
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WACUŚ
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
WŁÓCZĘGI
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ