Strona główna / Baza filmów / Osoby / Hollmann Werner
Data urodzin:
30 sierpnia 1882 w Berlinie
Data śmierci:
3 marca 1933 w Berlinie

właśc. Werner Franz. Niemiecki aktor.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1918 - MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW (Morelli, mecenas sztuki)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1918 – MANIA. DIE GESCHICHTE EINER ZIGARETTENARBEITERIN (Morelli, mecenas sztuki)
1918 – DER TEUFEL (John Graham, młody adwokat)
1919 – UNSCHULDIGE SŰNDERIN (Robert)
1919 – DIE VON DER LIEBE LEBEN
1919 – DIE GEISHA UND DER SAMURAI  
1919 – DAS MÄDCHEN MIT DEM GOLDHELM   
1922 – SANSSOUCI  (książę Heinrich)
1922 – DER STURZ IN DEN ABGRUND (Sedecjasz, król Judy)
1923 – DER VERLORENE SCHUH (marszałek dworu)
1925 – DIE VOM ANDEREN UFER
1929 – DIE JAGD NACH DEM GLÜCK (Renoir)
1930 – GASSENHAUER (sędzia)
1930 – DER MÖRDER DIMITRI KARAMASOFF  
1931 – RASPUTIN (szef policji)
1932 – ICH BEI TAG UND DU BEI NACHT   
 
   


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ