Strona główna / Baza filmów / Osoby / Bracka Lucjana
Data urodzin:
7 września 1897 w Poznaniu
Data śmierci:
4 stycznia 1966 w Warszawie

właśc. Lucjana Krystek. Aktorka. Była pierwszą żoną aktora, reżysera, dyrektora teatru Władysława Brackiego.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1938 - LUDZIE WISŁY (Erna Kufke, ciotka Anny)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1938 – LUDZIE WISŁY  (Erna Kufke, ciotka Anny)
1954 – KARIERA  (matka Rosiaka)
1959 – CAFE POD MINOGĄ  (pani Fijołek, gospodyni Zagórskiego)
1960 – SZCZĘŚCIARZ ANTONI
1960 – POWRÓT
1960 – DECYZJA  (siostra Maria)
1961 – WYROK  (gosposia Oparów)
1963 – WIANO  (chłopka)
1963 – LICZĘ NA WASZE GRZECHY  (matka)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ