Strona główna / Baza filmów / Osoby / Rolandowa Aniela
Data urodzin:
11 marca 1913 w Warszawie
Data śmierci:
20 lutego 1983 w Warszawie

właśc. Aniela Konopka; także jako Aniela Miszczykówna. Tancerka, aktorka. Była żoną aktora Jerzego Rolanda.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1933 - JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT (pracownica sklepu)
1935 - ABC MIŁOŚCI (klientka II)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (kandydatka do pracy w sklepie z zabawkami)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Zosia, tancerka)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1933 - JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT  (pracownica sklepu)
1933 - DWANAŚCIE KRZESEŁ (dentystka) 
1934 - KOCHA, LUBI, SZANUJE (sekretarka Władysława) 
1935 - ABC MIŁOŚCI (klientka II) 
1935 - ANTEK POLICMAJSTER  (pasażerka w pociągu)
1935 - WACUŚ  (pokojówka Centkowskiej)
1936 - PAN TWARDOWSKI  (kelnerka w winiarni)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (kandydatka do pracy w sklepie z zabawkami)
1937 - TRÓJKA HULTAJSKA (służąca Kasia, narzeczona Igiełki)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Zosia, tancerka)


Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ