Strona główna / Baza filmów / Osoby / Trapszo Tekla
Data urodzin:
23 września 1873 w Kaliszu
Data śmierci:
27 października 1944 w Warszawie

także jako Tekla Trapszo-Krywultowa. Aktorka.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1930 - JANKO MUZYKANT (matka Janka)
1932 - ROMEO I JULCIA (matka Krysi)
1934 - MŁODY LAS (matka Walczaka)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (matka Grywicza)
1937 - TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE (matka Ryszarda)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ