Strona główna / Baza filmów / Osoby / Halicz Michał
Data urodzin:
10 października 1888 w Warszawie
Data śmierci:
1 marca 1969 w Londynie

właśc. Leopold Blomberg. Aktor. Był starszym bratem aktora Tadeusza Olszy.
  • Filmografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1927 - ZEW MORZA (przemytnik)
1929 - POLICMAJSTER TAGIEJEW (oficer rosyjski)
1930 - JANKO MUZYKANT (kolega Janka z poprawczaka)
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (feldjeger)
1932 - 10% DLA MNIE ("lokaj" na raucie)
1934 - MŁODY LAS (szpicel)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (kolega Freda)
1936 - BĘDZIE LEPIEJ (portier)
1936 - JADZIA (tragarz)
1936 - WIERNA RZEKA (wywiadowca rosyjski)
1937 - O CZYM MARZĄ KOBIETY (wspólnik Lewasa)
1937 - ZNACHOR (drab)
1938 - PAWEŁ I GAWEŁ (Cygan)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ