Strona główna / Baza filmów / Osoby / Junosza-Stępowski Kazimierz
Data urodzin:
26 lub 28 listopada 1880 w Wenecji
Data śmierci:
5 lipca 1943 w Warszawie

Aktor, reżyser
  • Filmografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (generał Pankratow)
1934 - MŁODY LAS (Polikarp Pakotin, inspektor szkolny)
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (hrabia Orzelski, obywatel ziemski)
1936 - WIERNA RZEKA (Olbromski)
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (oficer armii carskiej)
1937 - TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE (baron, szef szajki przestępców)
1937 - ZNACHOR (profesor Rafał Wilczur / Antoni Kosiba, znachor)
1937 - DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK (Antoni Mossakowski, stolarz, ojciec Bronki i Mietka)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (Ludwik, mąż Ireny)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Wolak, zegarmistrz vel Marczyk, szef szajki handlarzy żywym towarem)
1938 - SYGNAŁY (Filip)
1938 - WRZOS (prezes Sanicki, ojciec Andrzeja)
1938 - FLORIAN (dziadek Melchior Wereszczyński)
1938 - OSTATNIA BRYGADA (prezes Kulcz, mąż Leny)
1939 - DOKTÓR MUREK (Fred Jazwicz)
1939 - U KRESU DROGI (Jan Turwid, profesor)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ