Strona główna / Baza filmów / Osoby / Bukojemska Jadwiga
Data urodzin:
11 lipca 1898 w Iwoniczu k. Krosna
Data śmierci:
1 kwietnia 1970 w Warszawie

Aktorka, tancerka, piosenkarka.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1936 - ADA, TO NIE WYPADA! (garderobiana Iry Roletti)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (kobieta w loży)
1937 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (kobieta na przyjęciu)
1938 - WRZOS (plotkarka)
1939 - DOKTÓR MUREK (kobieta, której Murek przepowiada przyszłość)
1939 - SPORTOWIEC MIMO WOLI (kobieta czesana przez Dodka)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ