Strona główna / Baza filmów / Osoby / Małkowski Henryk
Data urodzin:
15 lipca 1881 w Satanowie na Podolu
Data śmierci:
17 lutego 1959 w Warszawie

Aktor, działacz społeczny.
  • Filmografia
  • Galeria
Filmy w projekcie:
1932 - KSIĘŻNA ŁOWICKA (mężczyzna grający w szachy)
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (wynajmujący mieszkanie rewolucjonistce)
1935 - DWIE JOASIE (członek jury na balu mody)
1936 - JADZIA (kelner)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (aktor na próbie)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (profesor w restauracji)
1938 - SERCE MATKI (woźny w internacie)
1938 - SYGNAŁY (sprzedawca w magazynie mody)
1938 - WRZOS (lichwiarz)
1939 - DOKTÓR MUREK (kelner)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (aptekarz Ciołek)
1939 - SPORTOWIEC MIMO WOLI (Kulka, właściciel sklepu sportowego)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ