Strona główna / Baza filmów / Osoby / Hnydziński Stefan
Data urodzin:
29 lipca 1901 w Przemyślu
Data śmierci:
2 października 1939 w Warszawie

Aktor, reżyser.
  • Filmografia
  • Pełna biografia
Filmy w projekcie:
1923 - BARTEK ZWYCIĘZCA (strzelec)
1927 - ZEW MORZA (parobek w młynie)
1933 - DZIEJE GRZECHU (ziemianin)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (mężczyzna szukający Kurczka na przyjęciu)
1936 - WIERNA RZEKA
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (Wojciech Groma, buntownik)
1937 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (oficer w szkole w Bielsku)
1937 - O CZYM MARZĄ KOBIETY (detektyw)
1937 - ZNACHOR (Woydyłło)
1937 - DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK (Michałowski, adorator Amelki)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (lokaj Mohortów)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Kuba, marynarz)
1938 - FLORIAN (Horehlad)
1939 - ŻONA I NIE ŻONA (Zenon Wojnicki, mąż Ireny)
1939 - CZARNE DIAMENTY (Kałuża)

PEŁNA FILMOGRAFIA:

1923 - BARTEK ZWYCIĘZCA  (strzelec)
1926 - CZERWONY BŁAZEN (Witold Skarski)
1927 - ZEW MORZA (parobek w młynie)
1928 - LUDZIE DZISIEJSI (Janek, syn Wrzosa)
1928 - ROMANS PANNY OPOLSKIEJ (Jan Główniak, nauczyciel i lokaj)
1932 - NA DNIE film nieukończony 
1933 - DZIEJE GRZECHU (ziemianin)
1936 - BARBARA RADZIWIŁŁÓWNA (Wirszyłł, konkurent do ręki Barbary)
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (Wojciech Groma, buntownik) 
1936 - DODEK NA FRONCIE (ordynans)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (mężczyzna szukający Kurczka na przyjęciu) 
1936 - RÓŻA (żołnierz)
1936 - WIERNA RZEKA
1937 - DOROŻKARZ NR 13 (pijak)
1937 - DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK (Michałowski, adorator Amelki)
1937 - O CZYM MARZĄ KOBIETY (detektyw)
1937 - PANI MINISTER TAŃCZY (mąż Loli)
1937 - SKŁAMAŁAM (Jan, mąż Marii, przyjaciel Burskiego)
1937 - ZNACHOR (Woydyłło)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (lokaj Mohortów)
1938 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (oficer w szkole w Bielsku)
1938 - FLORIAN (Horehlad)
1938 - GEHENNA (służący Olelkowicza)
1938 - KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ (Kuba, marynarz)
1938 - SZLAKIEM MEW film dokumentalny (w roli samego siebie)
1939 - CZARNE DIAMENTY (Kałuża)
1939 - GENIUSZ SCENY (chłop w dramacie Niespodzianka Karola Huberta Rostworowskiego)
1939 - KŁAMSTWO KRYSTYNY (pijak)
1939 - ZŁOTA MASKA (Biesiadowski, dostawca mięsa)
1939 - ŻONA I NIE ŻONA (Zenon Wojnicki, mąż Ireny)
1939 - PRZYBYLI DO WSI ŻOŁNIERZE film nieukończony 


wpisz szukany:


1913, 1918, 1919, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939
10% DLA MNIE
ABC MIŁOŚCI
ADA, TO NIE WYPADA!
BARTEK ZWYCIĘZCA
BĘDZIE LEPIEJ
BIAŁY MURZYN
BIAŁY ŚLAD
BOHATEROWIE SYBIRU
CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA
CYGANKA AZA
CZARNE DIAMENTY
DOKTÓR MUREK
DRUGA MŁODOŚĆ
DWIE JOASIE
DZIEJE GRZECHU
DZIEŃ WIELKIEJ PRZYGODY
DZIESIĘCIU Z PAWIAKA
DZIEWCZĘTA Z NOWOLIPEK
DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI
DZIŚ MAMY BAL
FLORIAN
FREDEK USZCZĘŚLIWIA ŚWIAT
HALKA
IWONKA
JA TU RZĄDZĘ
JADZIA
JANKO MUZYKANT
JAŚNIE PAN SZOFER
JEGO EKSCELENCJA SUBIEKT
JEGO WIELKA MIŁOŚĆ
KAŻDEMU WOLNO KOCHAĆ
KOBIETY NAD PRZEPAŚCIĄ
KOŚCIUSZKO POD RACŁAWICAMI (1913)
KSIĘŻNA ŁOWICKA
LUDZIE BEZ JUTRA
LUDZIE WISŁY
MANEWRY MIŁOSNE
MANIA. HISTORIA PRACOWNICY FABRYKI PAPIEROSÓW
MORALNOŚĆ PANI DULSKIEJ
MŁODY LAS
NIEWOLNICY ŻYCIA
O CZYM MARZĄ KOBIETY
OSTATNIA BRYGADA
PAN TADEUSZ
PAWEŁ I GAWEŁ
PIERWSZA MIŁOŚĆ KOŚCIUSZKI
PIĘTRO WYŻEJ
POLICMAJSTER TAGIEJEW
POLONIA RESTITUTA
PONAD ŚNIEG
PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA
PRZYBŁĘDA
RAPSODIA BAŁTYKU
ROBERT I BERTRAND
ROK 1863
ROMEO I JULCIA
SERCE MATKI
SKRZYDLATY ZWYCIĘZCA
SPORTOWIEC MIMO WOLI
SYGNAŁY
SZALEŃCY
SZCZĘŚLIWA TRZYNASTKA
SZLAKIEM HAŃBY
TAJEMNICA MEDALIONU
TAJEMNICA STAREGO RODU
TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE
U KRESU DROGI
WE WŁASNE SIDŁA
WIERNA RZEKA
WIOSNA NARCIARZY
WRZOS
ZA ZASŁONĄ
ZABAWKA
ZAMARŁE ECHO
ZEW MORZA
ZNACHOR
ŻONA I NIE ŻONA

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ