Strona główna / Baza filmów / Osoby / Cybulski Mieczysław
Data urodzin:
16 marca 1903
Data śmierci:
13 sierpnia 1984 w Fort Lauderdale na Florydzie

Aktor.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1929 - PONAD ŚNIEG (Wincenty, syn Rudomskiej)
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (porucznik Aleksy Woronow, kuzyn Aniuty)
1934 - MŁODY LAS (Jan Walczak, uczeń)
1935 - RAPSODIA BAŁTYKU (Zygmunt Zatorski, porucznik, mąż Ewy)
1936 - WIERNA RZEKA (książę Józef Odrowąż)
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (Roman Kłosowicz, student rosyjski)
1937 - DZIEWCZYNA SZUKA MIŁOŚCI (Jerzy Zamiejski, konstruktor i pilot )
1937 - O CZYM MARZĄ KOBIETY (Walter King, właściciel perfumerii)
1937 - TY, CO W OSTREJ ŚWIECISZ BRAMIE (Ryszard Malewicz, narzeczony Marii)
1938 - DRUGA MŁODOŚĆ (Ryszard, syn Mohortów)
1938 - SERCE MATKI (Władysław Karski, pianista)
1938 - WRZOS (Stach Boguski)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ