Strona główna / Baza filmów / Osoby / Grolicki Stanisław
Data urodzin:
2 lutego 1892 w Krakowie
Data śmierci:
1 lutego 1947 w Łodzi

właśc. Stanisław Grolich. Aktor.
  • Filmografia
Filmy w projekcie:
1934 - CÓRKA GENERAŁA PANKRATOWA (generał gubernator)
1936 - JEGO WIELKA MIŁOŚĆ (redaktor gazety)
1936 - WIERNA RZEKA (komendant powstańców)
1936 - BOHATEROWIE SYBIRU (Stary, żołnierz)
1937 - ZNACHOR (młynarz Prokop)
1938 - ZA ZASŁONĄ (lekarz)
1938 - FLORIAN (komendant Fischer)
1939 - PRZEZ ŁZY DO SZCZĘŚCIA (profesor Tomczyński, pediatra)
1939 - SPORTOWIEC MIMO WOLI (uczestnik zebrania)
1939 - U KRESU DROGI (mnich)
1939 - BIAŁY MURZYN (profesor Zygmunt Sewicki)

Strona Internetowa współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu
Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko.
Główny serwis POIiŚ